Kültéri plakát nyomtatás

A plakát nyomtatás egy igen széles termékkört lefedő ágazat, mivel a kültéri nyomtatásban igen sokféle anyagra van lehetőség a nyomatok elkészítésére. Gondoljunk csak bele, hogy hány féle különböző nyomtatott termékkel találkozhatunk az utcákon sétálva, kezdve az óriásplakátokkal, épülethálókkal, világító reklámtáblák, padlómatricák, ablakmatricák, molinók, zászlók, kis reklám poszterek stb.. Ezek színes nyomtatása mind különböző alapanyagra készülnek és többféle nyomtatási technikával. A plakát nyomtatás fejlődésének köszönhetően egyre szélesebb körű szolgáltatást tudunk nyújtani megrendelőink részére. A kültéri plakát nyomtatás néhány darab megrendelése esetén kicsit költségesebb dolog mint a beltéri poster nyomtatása az eltérő gyártási technológia miatt, de a példányszámok, vagy a méretek növekedésével az árak jóval kedvezőbbek is lehetnek.

A plakát nyomtatásnál leggyakrabban használt alapanyagaink:

plakát nyomtatás

-          Blue-back papír

-          Citylight papír

-          Fényes és matt vinyl

-          Pvc banner

-          Mesh háló (épületháló)

-          Hurkolt poliészter (zászló anyag)-
plakát nyomtatás

A plakát nyomtatás blue-back papírra legfőképpen az óriásplakátok gyártásánál jelentkezik. Különlegessége, a kék háta, amiről a nevét is kapta. Azért kék, hogy a grafika, amire ráragasztjuk a papírt, kicsit se látsszon át a plakátunkon. További előnye, hogy nem túl drága.

 

 

A citylight papír a nevét a belőle készülő világító reklámtáblákról kapta, ez is a legfőbb felhasználási
területe. A papír egész homogén szerkezetű és a 150g/m2 vastagsága miatt a fényt is átereszti, ez
teszi lehetővé az átvilágítós táblákban történő felhasználását.

 

A vinyleknek (öntapadós fóliáknak) a felhasználási területe igen széles. Szinte minden kültéri és beltéri dekorációra alkalmas, ahol a plakát nyomtatással készült anyagot fel kell ragasztani valamilyen felületre, legyen az üveglap, habkarton, habosított pvc tábla, stb… A vinyleknek különböző fajtái
vannak, nem csak a matt és a fényes, hanem tartósságukban és fedőképességükben is különböznek. Ha többet szeretne megtudni a vinylekről, keresse kollégánkat a 06 1 237-0136-os számon.

 

 

 

A PVC banner re történő plakát készítést elsősorban szabad ég alatt rendezésre kerülő eseményeken elhelyezendő reklámanyagok, molinók gyártására használják, nagyobb sporteseményeken, stadionokban, ünnepi rendezvényeken. A molinók egyszerű felhelyezhetőségük
miatt is kedveltek, mert hegesztés és ringlizés után zsinórt bújtatva bele könnyen kiköthető. A molinó készítés a reklámanyag-készítés költséghatékony megoldása.

 

Mesh hálóra történő nyomtatás legfőképpen az óriási reklámgrafikák gyártásánál (épülethálóknál) fordul elő. Az épülethálók általában, mivel sokkal nagyobbak a nyomtatók szélességénél több szegmensből történő összehegesztéssel jönnek létre. A plakát nyomtatással így készülnek akár több száz négyzetméteres grafikák, amik rendszerint építési munkákat takarnak el.

 

A zászlók nyomtatása speciális gépeken történik hurkolt poliészter anyagra, aminek folyamán az anyagot csak az egyik oldalról nyomtatjuk, a nyomat viszont mind a két oldalán ugyan olyan erőteljesen látható. Igaz, hogy az egyik oldal a másik tükörképe.